header.png
 
Wie is wie

Even aan tafel met...

Nieuws afbeelding 12-2-2019

Geen vereniging kan zonder vrijwilligers. Ook Evergreen heeft ze. Mensen met een passie voor hockey of eenvoudig het hart op de goede plaats die de dingen doen die nodig zijn. In deze rubriek stellen we ze aan u voor.

Een ouder als alle andere ouders. Betrokken maar geen clubmens. Enthousiast maar ook afwachtend. Geen blad voor zijn mond maar altijd met een knipoog. Maassluizer in hart en nieren. Roger van der Kraan is vader van Britt en vrijwilliger communicatie. Als de krokusvakantie eraan komt plaatst hij een krokus op de website.

 

Waar ben je geboren?
In Maassluis, de Patijnestraat. Opgegroeid in het centrum onderaan de molen.

Leeftijd?
46 jaar

Relatie?
Al 23 jaar met Wilma, Sven (16) en Britt (13) die in MC1 speelt.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Veel mensen kennen mij als de fotograaf van ‘De Schakel’. Ik ben al 25 jaar zzp’er en doe tegenwoordig ook allerlei organisatiewerk.

Andere hobby’s?
Op, in onder en boven water. Ik ben actief bij de Elbe de grote zeesleper in de buitenhaven, maar ook wakeboarden, zeilen, schaatsen, als er maar water is.

Hoelang ben je al lid van Evergreen?
Mijn dochter is na de zomer van 2013 gaan hockeyen. Ik heb mij vorige zomer gemeld als vrijwilliger omdat ik vind dat alles wat er in de vereniging gebeurt meer aandacht verdient. Letterlijk: ik wil graag dat mensen zien wat er allemaal gebeurt.

Kom je uit een hockeyfamilie?
Nee, mijn hele familie voetbalt of voetbalde bij VDL. Een familievereniging waar iedereen meedoet, met of zonder groot talent. Maar ja, ik kreeg een dochter en die riep ‘hockey!’ Geweldig om te zien.

Speel je zelf en zo ja in welk team?
Ik ben geloof ik een watje. Hockeyballen gaan mij te hard.

Andere sport gedaan?
Ik heb na 10 jaar voetbal (bij VDL) nog 2 jaar gezwommen. Maar toen bleek ik een darmziekte te hebben en mijn energievoorraad is sindsdien niet zo heel groot. Ik ben jaloers op wielrenners. Lijkt me heerlijk om op zondagochtend een paar uurtjes te knallen en onderweg een terrasje te pakken.

Wat zou je graag nog verbeterd zien bij de club?
Ik zie de club als een soort bloem die niet durft uit te klappen. Er is een groep die enorm veel doet en er zijn ouders die best zouden willen maar niet weten hoe. Als iedereen elkaar een beetje leert kennen dan komen mensen wel los denk ik. Evergreen is al heel groen, maar kan volgens mij prachtig bloeien. En vrijwilliger zijn kan ook twee uur per week.

Wat wilde je vroeger worden?
Sleepbootkapitein. Maar ik kreeg de ziekte van Crohn en moest mijn plannen bijstellen. Je leert enorm incasseren. Ben HBO maritieme bedrijfsvoering gaan doen. Nu ben ik als vrijwilliger matroos op de Elbe, een monument van 60 jaar oud met een enorme club vrijwilligers. Na een week Hamburg ben ik graag weer thuis, moet niet denken aan 3 maanden van huis, haha!

Favoriete vakantieland?
Ik ben een enorme Scandinavië liefhebber. Maar ik om ook heel graag in Frankrijk. Als je een beetje Frans spreekt is dat land zoveel leuker. Toen ik 23 was heb ik een roadtrip van 3.000 kilometer in een Fiat Panda gedaan, van Bretagne tot Monaco. Maar Noorwegen wint denk ik.

Lekkerste eten?
Kip uit een pitabroodje. Ik heb het kruidenrecept van de shoarmazaak aan de Haven gekregen. Daar kwam ik graag.

Zaal of veld?
Veld. Zaal is sneller en technischer, maar op het veld zit er meer variatie in vind ik. Ik ga een paar keer per jaar naar hoofdklassewedstrijden kijken. Heel gaaf, maar ook heel leerzaam. Leuk als teamuitje ook!

Favoriete uitspraak
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.

Waar heb je een hekel aan?
Mensen met hoge verwachtingen en dan boos worden als die niet uitkomen. Hoop moet je altijd hebben, maar plannen kunnen altijd wijzigen. Met een beetje humor en creativiteit wordt alles leuker. Mijn halve leven bestaat uit tegenslagen, maar de andere helft niet.

Favoriete tv-programma?
Pauw en Jinek. Maar ik luister ook heel veel Radio1.

Facebook of Instagram?
Facebook! Ik vind het leuk om te vertellen waar ik op vakantie ben, maar ook hoe ik er ben gekomen. En óók te delen als je pech hebt. Instagram is ook leuk maar ik mis vaak de informatie bij een plaatje. Ik ben te nieuwsgierig denk ik.

Wat was je eerste baantje?
In mijn studietijd twee jaar in de snackbar bij Van Ruyven gewerkt. Vroeger was ik heel verlegen maar als je achter de toonbank staat moet je wel praten.

Waar ben je trots op?
Op de stad! Ik ben een trotse Maassluizer. Als je ziet hoe deze stad gegroeid is, na het 400-jarig bestaan heeft Maassluis zijn trots gevonden. Op de fiets een ijsje op de Markt halen of naar de Waterweg wandelen, geluk is nog heel gewoon en steeds meer mensen gaan dat waarderen.

Wil je nog iets toevoegen?
Als iedereen open staat voor elkaar en interesse toont in de ander dan gaan nog meer mensen met plezier naar de club. Volgens mij zijn de ouders van jouw team heel gezellig, maar de ouders van het andere team ook. Begin gewoon met goeiemorgen en goeiemiddag, ook al ken je elkaars naam niet.

Agenda

Nog geen agendapunten.
 
Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
010-5912097
[email protected]

Postadres
Postbus 289
3140 AG Maassluis
KvK nummer 24339675

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01

Instagram