header.png
 
 
Fithockey

Lighthockey

Nieuws afbeelding 27-10-2020
Na de aangescherpte Corona maatregelen zijn we vorige week weer begonnen met lighthockey. Uiteraard met inachtneming van nieuwe voorwaarden. We trainen nu met meerdere groepjes van max 4 personen op eigen gedeelte van het veld. Er is geen wisseling tussen de groepjes. We spelen geen partijtjes en we houden altijd 1,5 meter afstand bij de oefeningen, en ook bij aankomst en vertrek. Een hoop voorwaarden dus waar rekening mee gehouden dient te worden, maar het lukt allemaal prima. Iedereen houdt zich keurig aan de regels. 

Lighthockey is een prima bewegingssport voor 55 plussers. Hockey-ervaring is niet nodig; het merendeel dat nu meedoet, had dat ook niet. Iedereen die normaal kan bewegen kan meedoen, naar eigen kunnen. Het spel wordt gespeeld met een kunststof stick en een luchtbal, die iets groter is dan een hockeybal. Daardoor kunnen blessures worden voorkomen. Ook de opbouw van de training werkt mee aan het voorkomen van blessures, door een goede warming-up en cooling-down en aangepaste oefeningen met stick en bal. Het is een prettige tijdsbesteding in de buitenlucht, ook omdat bewegen gewoon erg gezond is, vooral nu ook in deze Corona tijd.

Inmiddels zijn er al een hoop mensen die de weg naar lighthockey gevonden hebben. Elke week staan ze weer met vol enthousiasme op het veld. Wilt u ook eens mee doen en kijken of lighthockey wat voor u is? Dat kan! We trainen iedere dinsdag van 10.00 - 11.00 uur. Kom dan gewoon langs, of stuur voor vragen/nadere informatie een mail naar [email protected]

Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01