Foto 1 bewerkt tbv nieuwe website.JPG Foto 2 bewerkt tbv nieuwe website.JPG Foto header 3.JPG
Orthodontie
Onze praktijk is bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 uur - 12.00 uur en 13.00 uur - 17.00 uur, op dinsdagavond van 18.00 uur - 20.30 uur en op vrijdag van 08.00 uur - 12.00 uur
Aanmelden of informatie?
Wij heten jou, je ouders of u als volwassen patiënt van harte welkom in onze gezellige en laagdrempelige orthodontiepraktijk. Voor een behandeling kunt u zich telefonisch, per email of via de website aanmelden. Aanmelden aan de balie is ook mogelijk, U bent van harte welkom. Mocht u geen of nog geen verwijzing hebben van uw tandarts dan stellen wij uw tandarts altijd op de hoogte van uw behandelwens. Kijk op ortho-maassluis.nl voor allerlei informatie over beugels en onze praktijk.
GEBITSBESCHERMING
Een gebits- of mondbeschermer is een hoesje van half harde kunststof dat over de tanden in de bovenkaak wordt geplaatst. Een gebitsbeschermer draag je om je tanden te beschermen wanneer een bal of stick tegen je mond aankomt en vangt de klap op van je tanden , en verdeelt de kracht over alle tanden. Daardoor is de kracht die op één enkele tand komt een stuk kleiner waardoor er meestal geen schade optreedt. In feite kunt je een gebitsbeschermer dus vergelijken met een bumper. Wordt er toch een tand uit je mond geslagen, bewaar de tand dan onder je tong en ga direct naar de tandarts. Vaak kan een tandarts je tand vervolgens terugzetten in je kaak. Niet alle hockeyers dragen een gebitsbeschermer omdat ze het niet prettig vinden. Toch valt dat erg mee, zeker als deze door de tandarts of orthodontist is gemaakt. Deze gebitsbeschermers zijn wel een stuk duurder, maar dat komt omdat ze precies op maat worden gemaakt in een laboratorium. Een tandarts of orthodontist kan zelfs je naam en telefoonnummer erin zetten. Als je je gebitsberschermer verliest, ben je in ieder geval eenvoudig op te sporen! Er bestaan drie soorten gebitsbeschermers, namelijk: - een kant en klare gebitsbeschermer; pasvorm erg is matig - voorgevormde gebitsbeschermer; deze zijn d.m.v. even in heet water te leggen een beetje passend aan het gebit te maken. Te koop in sportwinkels, vooral handig als je een beugel hebt. - exact passende gebitsbeschermers ; wordt door tandarts of orthodontist gemaakt. Heeft de beste pasvorm, doch wel de duurste. Een goede gebitsbeschermer moet de meest optimale bescherming bieden tegen schade aan je tanden, en moet stevig maar toch ook prettig zitten. Tevens mag je tijdens de ademhaling geen last hebben je gebitsberschermer, waardoor je afgeleid wordt van je hockeywedstrijd. Het beste advies is: laat een exact passende geebitsbeschermer maken door je tandarts/orthodontist zodra je uitgewisseld bent en ok geen beugel meer draagt.
Waarom willen wij graag een stralend en goed functionerend gebit?
Waarom willen wij graag een stralend en goed functionerend gebit? Mensen willen vaak een beugelbehandeling om hun uitstraling (esthetiek) te verbeteren. Ook willen ze de gezondheid en functie van de tanden zo optimaal mogelijk houden. Er zijn dus verschillende redenen om een beugelbehandeling te starten. Het zijn tegenwoordig vaak individuele overwegingen die bepalen of een beugel gewenst is. De tandarts kan daarnaast goed bepalen of het gebit goed past en dus de functie optimaal is. De orthodontist kan je vertellen wat de behandelmogelijkheden zijn. Een goede uitstraling (esthetiek) Een aantrekkelijke uitstraling met mooie rechte tanden kan een positief effect hebben op de zelfverzekerdheid van mensen. Tanden gaan tegenwoordig een leven lang mee, wel zo fijn als ze er dan ook nog goed uit blijven zien! Hygiëne Het is moeilijker de tanden schoon te houden als ze scheef en over elkaar heen staan. Onvoldoende schoon (kunnen) houden is de belangrijkste oorzaak voor het krijgen van gaatjes, tandvleesziektes en verlies van tanden. Slijtage van tanden en kiezen Als kiezen niet goed op elkaar passen treedt er extra slijtage van de knobbels op. Indien er bijvoorbeeld een diepe beet is zullen de ondersnijtanden versneld afslijten. Bij een niet goed passend gebit is er sneller sprake van knarsen en klemmen en ontstaan er sneller kaakgewrichtsklachten. Beschadiging van tandvlees Bij zeer diepe beten wordt er in het gehemelte gebeten en ontstaan er tandvleesbeschadigingen en vaak ook pijnklachten. Ook raakt het ophangsysteem van ons gebit beschadigt als er tandvleesontstekingen zijn. Deze ontstaan vaak op plekjes waar tanden en kiezen scheef staan. Problemen met spraak Sommige mensen hebben last van spraakproblemen door de verkeerde stand van de tanden en de kaken. Met een beugel kunnen dan de tanden in een goede positie gezet worden. Als je hebt besloten naar de orthodontist te gaan om te horen wat voor mogelijkheden er zijn of om uitgelegd te krijgen of een behandeling nodig is, dan staat het team van orthodontist Rens van Zanden in de gezellige, laagdrempelige orthodontiepraktijk aan de Lange Boonestraat 10 in Maassluis voor zowel kinderen als volwassenen klaar. Orthodontist Rens van Zanden stelt samen met zijn professionele team alles in het werk om niet alleen prachtige resultaten te boeken met hoge kwaliteit en doeltreffende beugelbehandelingen, maar ook om te zorgen dat patiënten en ouders zich heel welkom voelen. Er is dan ook veel waardering van patiënten voor de persoonlijke, vriendelijke en laagdrempelige sfeer in onze praktijk en de mooie resultaten.