header.png
 
 

Zaalhockey

Wat is zaalhockey?

Zaalhockey is in de basis gelijk aan veldhockey. Er wordt gespeeld in teams van zes personen. In de zaal gelden iets andere regels, waarvan de belangrijkste zijn dat de bal niet hoog gespeeld mag worden en dat er niet geslagen mag worden. De spelregels zijn te vinden op de site van de KNHB (http://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/alles-over-de-spelregels). 
De wedstrijden duren 35 minuten, zonder rust (F'jes en eerstejaars E spelen 2x 15 minuten). Per wedstrijddag worden twee wedstrijden gespeeld, tegen verschillende teams.

Zijn er andere hockeyspullen nodig dan voor het veld?

Ja. In de zaal wordt er gespeeld met een speciale zaalstick. Deze stick is dunner, lichter en flexibeler dan een veldstick. Soms moet deze stick aan de onderkant ook nog afgeplakt worden met (hockey)tape van de zaalbeheerder. Ook zijn zaalschoenen verplicht. Het is aan te raden om de handen te beschermen met een hockeyhandschoen. Dit is echter niet verplicht. Verder wordt er ook in de zaal gewoon met scheenbeschermers en bitje gespeeld.

Wie doen er mee?

In principe spelen alle (jongste)jeugdteams bij Evergreen in de zaal tijdens de winterstop. De seniorenteams kunnen kiezen of ze wel of niet meedoen aan zaalhockey (zij moeten hun keuze dan wel aan het begin van het seizoen doorgeven via [email protected]).

Wanneer is er zaalhockey?

Zaalhockey wordt gespeeld tijdens de winterstop van begin december tot half februari. De wedstrijden kunnen in tegenstelling tot de veldcompetitie zowel op zaterdag als op zondag plaatsvinden. In de schoolvakanties zijn er geen wedstrijden.
Het wedstrijdschema wordt eind november door de bond gepubliceerd. Door weersomstandigheden worden wedstrijden soms afgelast. Kijk hiervoor op knhb.nl. Afgelaste wedstrijden worden in principe niet ingehaald.

 

Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01