header.png
 

Recreanten

Gewoon gezellig

 
 Recreantenhockey (KNVB term = trimhockey) is speciaal bedoeld voor degenen die wel lekker willen hockeyen, maar geen competitie verplichtingen willen. Lekker een balletje slaan op een doordeweekse avond samen met anderen.
Wat voorop staat is het plezier in het spel:
lekker in de frisse buitenlucht achter een bal aanrennen. Je bent ontspannen en actief bezig, dus het is goed voor je conditie. 
    
Onder begeleiding van een ervaren hockeyer worden de beginselen van het hockeyspel bijgebracht of onderhouden. Recreantenhockey is een prachtige manier om te sporten in teamverband. Recreantenhockey vindt plaats op een vaste doordeweekse avond met halverwege de training een onderling partijtje. Op dit moment hebben wij de maandagavond daarvoor beschikbaar.
 
Voor wie is recreantenhockey?
Mannen, vrouwen uit verschillende richtingen en sporten en ze zijn er in alle maten en vormen.    
Mannen, vrouwen, oud en jong hockeyen met elkaar om verschillende redenen. Er zijn ouders van hockeyende kinderen die ook enthousiast worden en het spel willen gaan spelen. Oud spelers die de vaste zondag niet meer willen of kunnen en hun spelletje niet kunnen missen. Er zijn ook mannen en vrouwen die na een andere sportcarriere" bij hockey in willen stappen.
 
Sommige recreanten groeien door naar een competitie team. Het kan allemaal.

De leeftijd van de 'recreanten' varieert globaal gesproken van 25 tot 65 jaar, waarvan een (grote) groep tussen de 30 en 55 jaar. Pas je in deze doelgroep, dan kun je gerust meedoen.Hoe kan ik meedoen?
Als je interesse hebt, kun je altijd een paar keer (max. 3x) proberen, wil je verder dan kun je lid worden.

  
Wat kost het lidmaatschap?
Klik op lid worden of contributie of kijk onder de knop Evergreen op deze site. Daar kun je alle informatie vinden
m.b.t. lid worden en de contributie.
  
Wat heb ik voor recreantenhockey nodig?
Je hebt er sportkleding, hockeyschoenen, scheenbeschermers en een hockeystick (eerste 3x te leen) voor nodig.
  
De scheenbeschermers zijn vanuit de hockeybond verplicht gesteld in het wedstrijdhockey. I.v.m. een stukje veiligheid en verzekering zijn deze dus ook verplicht voor de recreanten. Ondanks dat de hockeybal tijdens de training niet hoog gespeeld mag worden, gebeurt het wel eens dat de bal via een stick omhoog gaat. Sommige recreanten dragen hierom dan ook het zgn. "bitje” ter bescherming van hun gebit. Je kunt deze in vrijwel iedere sportzaak kopen!
  
De training: hoe laat en wat doen we?
Maandagavond van 20.00-21.15 uur de beginners (groep 1) en van 20.30-22.00 uur de gevorderden (groep 2), oud-hockeyers en nog spelende veteranen. Om zeker te zijn van de juiste tijden en avonden klik hier voor het trainingsschema.
  
We starten de training met een gezamenlijke warming up, technieken, oefeningen en eindigen altijd met een onderling partijtje. De trainingen staan onder leiding van een ervaren hockeyer. In de training ligt de nadruk op techniek en het spelen van de bal d.m.v. allerlei spelvormen.
 
Iedere maandagavond in de schoolvakanties spelen de beide groepen met elkaar een wedstrijd van 20.30-22.00 uur. Op deze avond wordt er niet getraind.
  
Trainen en afronden met een wedstrijdje spelen!
Halverwege de training gaan we een wedstrijdje spelen. Afhankelijk van het aantal mensen dat er op die avond is (wéér een voordeel: je bent niet verplicht om elke week te komen bij recreantenhockey, hoewel de vaste kern zelden verstek laat gaan), spelen we op een heel of op een half veld, met wel of niet aangepaste regels. Dat spelletje is natuurlijk het hoogtepunt van de avond. Het gaat niet om het winnen, maar om lekker en sportief bezig te zijn. Het maakt dus niets uit of je nu wel of niet goed kunt hockeyen.
  
Gezellig napraten!
Voor een groot deel van de recreantenhockeyers is er daarna nog de zogemaande "derde helft”; het drankje aan de bar! Dit deel van de avond wordt door veel mensen gebruikt om nog even gezellig na te praten, de actuele  hockeywereld en andere "wereldse zaken” nog even van achter een sportdrank, glas bier of anderszins te beschouwen.
  
Vele recreantenhockeyers zijn inmiddels betrokken bij een activiteit binnen de club. Denk hierbij aan functies als coaches, trainers, TC leden etc. Het hoeft niet maar misschien is er wel een activiteit die leuk is om te doen! De club is er erg mee geholpen!
  
Recreanten Competitie
MHV Evergreen heeft ook een team in de recreantencompetitie van Rijnmond. Dit is een team van 24 spelers die met een ploeg van wisselende samenstelling wedstrijden speelt tegen andere recreanten van verenigingen in de regio Rijnmond. Het leuke aan deze competitie is dat
het gemengde teams van mannen en vrouwen zijn. Een team moet namelijk altijd minimaal vijf dames in het veld hebben staan. 
 
  
Waar kan ik nog informatie krijgen?
Heb je nog vragen m.b.t. het recreantenhockey binnen MHV Evergreen mail dan naar [email protected] 
 
Heb je als recreant van een andere vereniging onze site bezocht en je wilt met je team graag een keer tegen ons team spelen, mail dan naar [email protected] 
 
Wil je meer informatie m.b.t. hockey in het algemeen en spelregels in het bijzonder ga dan naar

Succes, veel hockey plezier en tot ziens op een maandagavond!

 

 

Agenda

Nog geen agendapunten.


Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
010-5912097
[email protected]

Postadres
Postbus 289
3140 AG Maassluis
KvK nummer 24339675

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01

Instagram