header.png
 
 
Accommodatie

Zonnepanelen en gedenkbord op ons clubhuis

Nieuws afbeelding 13-9-2020

Vanaf de eerste plannen in 2013 voor een nieuw clubhuis was de ambitie er om een duurzaam clubhuis neer te zetten. De  aangestelde nieuwbouwcommissie wilde dit graag ge├»nspireerd door Marc Cornelissen realiseren.  Nu zeven jaar later staat het nieuwe clubhuis van Evergreen er en zijn de zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen plaatsen wij mede ter nagedachtenis van Marc Cornelissen. Marc is in 2015 verongelukt bij zijn Noordpool expeditie.

 

Met name in het noordpoolgebied heeft Marc de impact van klimaatverandering met eigen ogen gezien. Dat zette hem ertoe aan om klimaatonderzoek in het poolgebied te ondersteunen. Ook wilde hij aandacht  vragen voor het probleem en projecten  ontwikkelen waarbij er vooral ook aandacht is voor het vinden van oplossingen. Doordat hij had gezien dat de gemiddelde omvang van het zee-ijs aan het afnemen is, was het voor hem belangrijk dat op het dak van het nieuwe clubhuis zonnepanelen kwamen. Evergreen zou op deze manier een positieve bijdrage leveren  aan het klimaat.

 

Iedereen die Marc Cornelissen heeft mogen ontmoeten weet dat hij ook een inspirator was. Hij wilde mensen in beweging zetten. Hij nodigde mensen uit om hun passie weer terug te krijgen en regelmatig zichzelf de "waarom"  vraag te stellen;
 
" Waarom doe ik wat ik doe?" 


Dit is de reden dat op het gedenkbord de quote: 'Alles is een keuze' staat. 


Hiermee hopen wij iedereen te inspireren om af en toe stil te staan bij wat wij nu doen en of je hier wel of niet gelukkig van wordt. 

Agenda

Nog geen agendapunten.
 
Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Postadres
Postbus 289
3140 AG Maassluis
KvK nummer 24339675

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01