header.png
 
 
Zaalhockey

Zaal-/veldtrainingen

Nieuws afbeelding 1-11-2021 Beste leden,

Er is dit jaar voor gekozen om 1x in de zaal te trainen en 1x buiten. De wedstrijden zijn altijd in de zaal. Bij de wedstrijden van de Jongste jeugd (F en E) is het nodig zelf om 1 spelbegeleider te verzorgen (net als op het veld). Bij de wedstrijden van de Jeugd (D t/m A) wordt er een scheidsrechter door de club aangewezen. De scheidsrechters nemen voor de wedstrijd contact op met de coach.

De veldtrainingen zijn te vinden in het trainingsschema. De planning tot en met februari is als volgt:

29 nov. eerste zaaltraining 24 jan.
6 dec. 31 jan.
13 dec. 7 feb.
20 dec. vakantie 14 feb. laatste zaaltraining
27 dec. vakantie 21 feb. alleen 1x veldtraining
3 jan. vakantie 28 feb. begint voorjaarvakantie geen training
10 jan. 7 mrt. 2x veldtraining normaal schema
17 jan.

Met de zaaltrainingen hebben we moeten schuiven in verband met de beschikbaarheid van de zalen. Er zijn gelukkig trainers gevonden voor alle teams. De trainers zijn in de meeste gevallen hetzelfde als bij de veldtrainingen.

Belangrijk is dat de ouders van het team de balken in de zaal neerleggen voor de training en ook weer opruimen na de training. Dit moet dus als team geregeld worden en deze verantwoordelijkheid ligt niet bij de trainers. Zij kunnen zich dan richten op het voorbereiden van de training. Het neerleggen en opruimen van de balken moet ook in de trainingstijd gebeuren omdat er veelal een andere club na komt trainen. Dit kan met voldoende handen snel gebeuren.

Alle teams krijgen een tweetal zaalballen, deze liggen in het hok. Zorg dat je deze ballen als team meeneemt en ook aan het eind van het zaalseizoen weer inlevert. In de zaal kan gewoon getraind worden met dezelfde ballen als op het veld. Stem in het team af wie deze meeneemt.

Veldtrainingen gaan niet door als het vriest. Dit wordt vaak aangegeven via de website/app, maar mocht je twijfelen vraag het dan even na bij de trainer.

Verder hebben de kinderen allemaal goede zaalschoenen nodig, scheenbeschermers en is een handschoen aan te bevelen. Een zaalstick is verplicht. Bij de Jongste jeugd is dit een advies.

Met sportieve groet,
Jannick Breunis en Denise Knol
[email protected]
Rabobank  

Contact

Adres
Dr. Albert Schweitzerdreef 431
3146 AP Maassluis
[email protected]

Bankrekeningnummer
3404.79.930
BIC: RABONL2U
IBAN: NL28RABO0340479930
BTW: 8034.65.890.B.01